Recept pompoen ovenschotel
Pompoen ovenschotel van paddenstoelen, rode kool en pompoen tot braam en peer: haal de herfst binnen met de lekkerste herfstrecepten. Ter inspiratie een van de favorieten van de redactie voor deze tijd van het jaar.
Pompoen ovenschotel voor 4 personen
- 800 gr pompoen (blokjes)
- 500 gr kruimige aardappelen
- 300 gr (vega)gehakt
- 2 bosuien
- 250 gr champignons
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 1 snuf salie
- 50 gr geraspte kaas
- Scheutje (plantaardige) melk
- 2 eetlepels pompoenpitten
- Snuf peper en zout
Bereiding
Kook de aardappels gaar in ca. 20 minuten.
Kook de blokjes pompoen beetgaar in ca. 12 – 15 minuten. Snijd de champignons in plakjes en de bosui in ringetjes.
Hak de ui en knoflook fijn en fruit de in een koekenpan in een beetje olie of boter. Voeg het gehakt toe en rul bruin. Bak ook de plakjes champignons en ringetjes bosui een paar minuten mee. Voeg daarna de tomatenpuree, salie, peper en zout toe aan het gehaktmengsel en roer er doorheen. Voeg een klein scheutje water toe en laat dit al roerend verdampen. Doe dan de helft van de pompoenblokjes bij het gehaktmengsel en schep erdoor.
Doe de andere helft van de pompoenblokjes bij de gekookte aardappels en pureer samen fijn. Voeg een scheutje melk toe en breng het mengsel op smaak met peper en zout.
Verdeel het gehaktmengsel over een ingevette ovenschaal. Dek af met de pompoenpuree. Bestrooi de bovenzijde van de ovenschotel met kaas en pompoenpitten. Bak de pompoen ovenschotel nog ca. 25 minuten in de oven.
Gemaakt door Sandra, oprichter van LeukeRecepten.
Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! www.leukerecepten.nl